tisdag 22 januari 2013

Grym träningskväll

Igår kväll var jag på Step Intervaller och PowerYoga. Började med konditionspasset där man förutom att lära sig korta koreografier som man på slutet kan sätta ihop, stannar också upp tre gånger för att köra styrka: ben, rygg, axlar, armar, bål. Det konceptet gillar jag och passet var tufft. Jag var helt slut efter ca 30 minuter... och då var det 25 minuter kvar (inkl. 5 minuter stretch på slutet). Det märktes också vid ”finalen” när vi skulle sätta ihop koreografin. Jag brukar vara rätt duktig på att komma ihåg vilka steg som följer varandra, men jag var så trött i kroppen att hjärnan inte kunde hänga med och jag tappade bort mig några gånger... lite irriterande var det. Samtidigt är det ju kul när även pulsklockan kan intyga om att man har tränat hårt: snittpuls 160 och kaloriförbrukning 741.

När vi hade stretchat klart visste jag inte hur jag skulle orka ta mig ner till äventyrsbadet där yogan skulle äga rum. Önskade att det hade funnits en rutschkana som landade i bassängen under gruppträningslokalen. Då hade jag bara behövt gå upp ur vattnet och rulla ut mattan och lägga ner mig i dödmansposition (shavasana) och vila lite inför passet.

Tyvärr finns det ingen rutschkana just där idag (borde kanske föreslå att de bygger en ;o) ) så jag var tvungen att ta trapporna... Jag lyckades ta mig ner till äventyrsbadet utan att snubbla, rullade ut min matta och en till bredvid mig. För igår skulle min make testa yoga för första gången. Jag var nyfiken på vad han skulle tycka och han var väldigt positiv efter passet. Så det verkar som att han kommer att följa med även nästa vecka. Det skulle jag tycka var roligt!

Idag kommer jag också att gå till Sydpoolen. Boxas kommer jag att göra och det ser jag fram emot. Borde redan nu förbereda mig för träningsvärk imorgon för jag har inte kört box på länge, och det lär kännas i kroppen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar