lördag 28 april 2012

Lördagsrutinen


känner Ni kanske igen: cirkel + promenad. Självklart höll jag mig till den även idag... det är det som är så bra med rutiner! Så jag började med cirkelpasset kl 10 och körde stenhårt i en timme. Det var riktigt jobbigt denna lördagsförmiddag med det gjorde det bara ännu roligare än vanligt. Pulsen var i snitt 147 och den var uppe i hela 186 slag/minuten när jag sprang på lådan. Kaloriförbrukningen blev också hög: 729 kcal.

Efter cirkel var det dags att ta på mig stödstrumporna till ¾-dels tightsen som hade premiär idag. Det var så fantastiskt soligt ute att det också var första gången i år jag bara behövde en tunn löparjacka ovanpå min kortärmade t-shirt från GoCoCo. Hade det inte varit för att det blåste mycket, hade jag kanske kunnat skippa jackan, men den här gången kändes det ändå skönt att ha den på.

När jag begav mig ut visste jag inte riktigt om jag skulle gå den långa rundan som för två veckor sedan eller den korta som för sju dagar sedan. Första kilometern kändes väldigt tungt så jag började faktiskt fundera på att nöja mig med den korta den här gången också, men när jag började se vägskälen där jag hade kunnat korta ner rundan valde jag att fortsätta framåt och gå långt. 

När jag kom fram till vårt hus visade Runkeeper 7,0 km, men när informationen från dagens promenad skickades över till hemsidan blev bara 6,99 km registrerade (snittfart 6,55 km/h, avg.pace 9:09 min/km). Lite tråkigt var det förstås att det inte står 7,0 i statistiken, men jag har ju ändå klarat av mer än 90 % av utmaningen så nu är det bara att gå de kvarvarande 3,66 kilometerna innan midnatt på måndag.

Nu väntar ugnsbakad lax i tomat- och örtsås, kokt ris och en sallad till lunch. Det är välbehövligt för på promenaden (maxpuls 159, snittpuls 136) förbrände jag ytterligare 680 kalorier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar