måndag 30 april 2012

60 km – klart!


Efter att jag hade byggt lite modell på morgonen träffade jag Mia strax efter kl 10 och vi åt brunch tillsammans. Jag tog en ciabatta med skinka och mozzarella samt en smoothie med hallon och blåbär.

Gott!
Vi pratade om allt och lite till och jag hade riktigt trevligt, men kl 12 var jag tvungen att säga hej då, för jag var inbokad på BodyPump. 

Jag var lite orolig för att det skulle kännas lika jobbigt (mentalt) som förra veckan.  Men det kändes bättre idag. Jag fick också veta varför jag får ont i ländryggen under benlåten: jag måste lyfta upp bröstkorgen mer för att inte belasta den nedre delen av ryggen och under den andra benlåten när jag fokuserade mer på att hålla överkroppen rätt, kändes det faktiskt bättre. Jag skulle bara vilja se att jag var lite mer explosiv för att klara av att göra djupare knäböj på singlarna. Nu känner jag att det går lite för fort för att jag ska hinna ner djupt och sen upp igen till takten, men det är bara att kriga på, det kommer säkert bli bättre och bättre.

Att hjärnan tyckte mer om dagens pass gjorde också att kroppen fick jobba mer (maxpuls 169, snittpuls 133) och därmed blev även kaloriförbrukning högre än förra veckan. Då förbrände jag endast 403 kcal, medan idag tränade jag bort 556 kcal.

När vi hade stretchat färdigt och plockat ihop alla redskap gjorde jag mig redo för dagens promenad i solen. Det blev en kort runda på 4,23 km, men bra träning. Jag kom också på varför första kilometern alltid känns så jobbigt: den avslutas med en jobbig uppförsbacke. Inte särskilt svårt att klura ut egentligen...hehe.

Äntligen kom jag uppför denna backe idag när jag mötte en man som kom från ett annat håll och också var ute och motionerade och försökte gå om mig. Då växlade jag upp och lät honom inte göra det. Perfekt fartlek ;o) Senare, när jag valde (som vanligt) cykelrampen för att ta mig upp på bron efter ca 2 km fortsatte han mot trapporna som han sprang uppför och på så sätt lyckades gå om mig...

Men det gjorde bara att jag skruvade upp tempot ytterligare och var strax förbi honom igen. Det gick snabbast under den här tredje kilometern då jag också behöll det höga tempot (pace 8:01 min/km) ganska länge. Sedan gick det lite långsammare mot slutet men jag gav aldrig mannen en chans att gå om mig igen. Undrar om han märkte att jag ”tävlade” med honom i smyg ;o)... Det är klart att han gjorde det och jag tror faktiskt att han gjorde likadant... rätt roligt faktiskt!

Snittfarten hela rundan sett blev 6,89 km/h (avg. pace 8:43 min/km) och pulsen var hög hela tiden (snitt 147, max 168) vilket gjorde att ytterligare 454 kalorier förbrändes denna Valborgsmässoafton.

De här 4,23 kilometerna innebär också att jag sedan den 9 april har gått 60,57 km vilket i sin tur betyder att jag klarade utmaningen!
Härligt!

2 kommentarer:

  1. Riktigt bra jobbat av dig, 60 km!! Fin pokal du fixade också :D

    Haha roligt av dig att tävla med mannen som du "mötte" på vägen. Riktigt smart av dig!

    Lät riktigt gott och trevlig med er brunch.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Grattis Szilvia, bra slitet av dig! :)
    Se, någon nytta av karlar kan man tydligen ha! ;)

    Tack för brunchen, det var kul att träffas - och prataprata.

    Stort LYCKA TILL med nästa mål på 8 mil!

    Kram Mia

    SvaraRadera