måndag 21 maj 2012

Styrkan i fokus


På dagens Kettlebells-pass lärde vi oss att göra tre övningar med en hand: swing, höga drag och säker vändning (kommer att försöka komma ihåg att ta kort på övningarna nästa gång). Det gjorde vi naturligtvis efter uppvärmningen som också innehöll några av våra ”gamla” övningar som höjde pulsen ordentligt och gjorde att dagens maxpuls blev 176 (snittpulsen landade på 127).

När vi hade övat på de nya övningar en bra stund och det verkade som att alla har fått in rörelserna, gjorde vi också två magövningar: running man som påminner om ”cykling”, men vi hade kettlebells:en ovanför huvudet som vi skulle försöka hålla så långt ifrån kroppen som var möjligt för oss, samt en annan där vi stod i halvbrygga med vikten fortfarande ovanför huvudet som vi sedan skulle lyfta upp och sen sänka ner igen ovanför huvudet medan vi höll höfterna så högt som möjligt.

Till andra delen av passet satte vi ihop tre superset á 3 minuter där vi körde 3 övningar i en minut direkt efter varandra. Nu blir jag lite osäker men jag tror att seten såg ut enligt följande:
  • Set 1: en-hands-swing (30 sekunder med ena armen, 30 sekunder med den andra) + halvbrygga + säker vändning (30 sekunder med ena armen, 30 sekunder med den andra)
  • Set 2: höga drag (30 sekunder med ena armen, 30 sekunder med den andra) + running man + en-hands-swing
  • Set 3: en-hands-swing (30+30) + utfall bakåt med vikten i handen där vi bytte både hand och ben efter varje utfall + säker vändning (30+30)
Att göra övningar med en hand kräver mer bålstyrka för att man ska försöka kroppen så rak som möjligt samt betyder större utmaning för armarna. Självklart fick även benen jobba ordentligt eftersom det är därifrån man ska hämta kraft när man utför övningarna. Som vanligt avslutade vi klassen med gemensam stretch innan jag kunde stänga av pulsklockan och konstatera en kaloriförbrukning på 361 kcal.

Nu väntar några timmars skolarbete, samt lite sömn och jag hoppas att jag kan börja morgondagen med det planerade löppasset.

God natt!

1 kommentar:

  1. Jäklars vad du är igång! Så roligt! :) Skulle man kunna få hänga med på något löppass någon gång? Jag har inget emot att man powerwalkar/springer och alternerar emellan. Är du hemma i juni, eller ska du iväg? Ska se om jag kan nå dig på FB också :) Kram på dig!

    Emilia

    SvaraRadera