Jag har druckit flera koppar te sedan jag vaknade och dessutom bestämde mig för en lunch som innehåller mycket antioxidanter, vitaminer och mineraler.
Spenatstuvning:
Jag har tidigare skrivit om hur mycket jag älskar spenat och
hur nyttig den är också. I denna maträtt är det dock inte bara spenat som är
bra för hälsan. Även vitlök som jag brukar ha mycket av i stuvningen har många positiva
hälsoeffekter tack vare bl .a. vitaminerna A, B och C, samt svavelföreningarna.
Vitlök kan till exempel:
- stimulera immunförsvaret
- förbättra blodtrycket
- förebygga blodproppar
- minska mängden farligt kolesterol
- motverka och lindra förkylning och hosta
- ha effekt vid bronkit och astma
enligt Nyfiken Vital.
Idag tänkte jag mest på den femte punkten (lindra förkylning) när jag hade lite
extra vitlök i maten. En annan anledning till varför jag använder vitlök är att
jag tycker att den är god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar