onsdag 20 april 2011

Liten men stark

Jag var på thai massage idag och det var välbehövligt. Man borde gå på massage typ varannan vecka, känns det som. För oss som tränar mycket är det speciellt viktigt att ta hand om våra kroppar på detta sätt också.

Jag klev in i en trevlig lokal strax innan kl 12 idag där madrassen och kläder väntade på mig:

Först fick jag en 30-minuters fotmassage som var riktigt skön. Våra fötter är verkligen värda att bli omhändertagna. Jag kände att vaderna var stela igår, så de var nöjda med att bli masserade idag.

Sedan väntade 60-minuters traditionell thai massage där jag hade ett par sköna byxor med en fantastisk orange färg och en vit skjorta på mig.

Det som jag älskar med thai massage är att man inte bara blir masserad utan får en skön stretch också. Dessutom tycker jag om när de knäcker ryggen och kotorna hittar tillbaka till sina platser ;o).

När jag går på vanlig massage brukar jag gilla hårda tag, för det är det som ger effekt i mitt tycke. Idag bad jag om medium styrka i massagen och det räckte gott och väl. Tik, som massören hette, var väldigt duktig på att hitta mina ömma punkter och var jättestark. Det gjorde ont på flera ställen (främst i ryggen/axeln där jag har haft problem), men det var en skön smärta som försvann allt eftersom tjejen tryckte på mina triggerpunkter.

Redan i Thailand beundrade jag styrkan hos tjejerna som ger thai massage. Om dem kan man verkligen säga: liten men stark.

1 kommentar: