onsdag 23 mars 2011

Det var ju inte så svårt

Jag hittade kycklingbröstfilé och wokgrönsaker i frysen.

I kylen stod en flaska Thai sweet chilli sås.

Sen var det bara att skära kycklingen i små bitar, steka dem i lite olivolja, in med grönsakerna, på med lite chili sås och simsalabim var middagen klar!

Det blev alltså en färgglad och nyttig middag som kan serveras med ris, men jag skippade det idag.

Lite om kyckling då:

Enligt Svensk Fågel innehåller 100 g kyckling 23,1 g protein, och bara 1,2 g fett (kycklingfilé utan skinn). Dessutom är fördelningen av mättat och omättat fett bättre i kyckling jämfört med griskött och nötkött (det betyder naturligtvis inte att man inte ska äta griskött eller nötkött eftersom de också innehåller viktiga vitaminer och mineraler). Här kommer en liten tabell om fettfördelningen:

Tabellen är lånad från Svensk Fågels hemsida.

Att grönsaker är nyttiga vet vi alla, så det är ingen idé att tjata om det ;o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar