måndag 14 mars 2011

Svettig kväll

som började med PowerYoga i äventyrsbadet där det var varmt och fuktigt så man började svettas ganska omgående. Det måste ha varit nästan som BikramYoga, någonting som jag gärna vill prova någon gång.

PowerYoga är en ganska fysisk yogaform, så där brukar jag kolla pulsen och kaloriförbrukning som idag blev 278 kcal.

Efter yogan gick jag ner till gruppträningslokalen där FYS-passet väntade. Det var länge sedan jag körde Peters klass: för 4 veckor sedan var han bortrest och då körde vi ett svettigt och jättebra pass med Terése, sen var jag i Dalarna, för två veckor sedan hade jag ont i axeln och förra veckan var jag hos naprapaten och var tvungen att ta det lugnt efter behandlingen.

Idag var det dock dags igen och det blev ett riktigt jobbigt pass. Uppvärmningen bestod mest av att springa, sen jobbade vi på 3 olika stationer där man skulle köra först en övning i 50 sekunder och byta snabbt och köra en annan övning i ytterligare 50 sekunder.

Den första stationen var lite annorlunda, där skulle man köra samma sak två gånger om. Övningen gick ut på att träna rumpa, framsida och baksida lår, samt hjärta. Hur gör man det då? Jo, man springer i trappor. VÄLDIGT jobbigt...och sekunderna verkade gå mycket sakta...jag borde ha kollat på min klocka om Peters sekunder var långa eller om det bara kändes så för att det var jobbigt, men jag orkade knappast bry mig om något annat än att försöka ta trapporna i två steg uppåt och sen ner igen och göra det om och om igen, som Peter sa.

Vid nästa station skulle vi träna axlarna. Första 50 sekunderna jobbade vi med framsidan av axlarna och armarna. Nästa set handlade om övre delen av axlarna.

Efter att ha stått stilla lite och kört styrka skulle vi jobba med konditionen vid sista stationen i första rundan: hoppa hopprep. Men man vet att det är viktigt att ha en stark bål, så sista 50 sekunderna körde vi mage.

Vi fick jobba på alla stationer 4 gånger innan det var dags för spurt i ca 4-5 minuter. Sist men inte minst väntade armhävningar och stretch. På FYS brändes det 763 kalorier.

Jag skulle inte bli förvånad om träningsvärken kom smygandes under morgondagen, men jag hoppas verkligen att den inte kommer att hindra mig från att gå på Step intervall och Afrodans.

Nu ska jag in i duschen innan jag intar en lika skön position som denna:

Kan ni gissa vad det är för djur?

Ni får fundera på det över natten! Men glöm inte att sova också! ;o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar